سود پرک چیست؟ کاربرد ها و اطلاعات کامل
در مقالات قبلی با کاستیک سودا یا همان سود سوزآور آشنا شدیم. همانطور که بررسی شد برای خرید کاستیک سودا باید به نکات مهمی توجه نمود. اما سوال پیش آمده این است که یکی از مهم ترین انواع کاستیک سودا یا همان سود پرک چیست؟ کاربرد ها و اطلاعات کامل آن کدام است؟ بنابراین با ما همراه شوید تا تمامی نکات مربوط به سود پرک را در این مقاله بررسی کنیم.
سود پرک چیست؟
سود پرک یک ماده جامد و سفید رنگ با ظاهری پولکی شکل است. اگر در دمای محیط قرار گیرد با جذب رطوبت چسبنده می شود. این محصول با خلوص بالا در طیف گسترده ای از صنایع مانند سنتز مواد شیمیایی، صنعت تولید پارچه و تولید الیاف های مصنوعی، در صنعت مواد شوینده و تولید صابون و تولید مواد پتروشیمی به کار برده می شود.
کاربردهای سود پرک چیست :
- صنایع رنگرزی
- تولید کارتن و کاغذ
- صنایع چرم و نساجی
- صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
- خنثیسازی اسید و باطری سازی
- چربی گیرها و سایر صنایع وابسته
- صنایع غذائی، صنایع شیر، کنسرو سازی
- پاکسازی
- نوشابه سازی، کارخانه قند و شکر، کارخانه روغن
- صنایع داروسازی، الکل سازی و آرایشی و بهداشتی
- صنایع فلزی و تولید شیشه روی، آلومینیوم، گالوانیزه و آبکاری
صنایع رنگرزی:
کاربرد سود پرک در صنایع نساجی بیشتر در مرحله رنگرزی بوده است. این ماده منجر به بهبود کیفیت رنگ و جلوه ظاهری و همچنین ماندگاری آن خواهد شد. سود پرک دارای خاصیت قلیایی بالایی می باشد. درنتیجه چربی روی الیاف را از بین میبرد و در نهایت به بهبود روند رنگرزی کمک می کند.
تولید کاغذ و کارتن:
علاوه بر مصارف عنوان شده برای اینکه بدانیم سود پرک چیست، در صنعت کاغذ سازی این ماده شیمیایی به منظور حذف اولیه جوهر و هرگونه ناخالصی از کاغذ و کارتن های بازیافتی کاربرد دارد.
سود پرک در صنعت چرم:
سود پرک در صنعت چرم مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده در فرآیند چربی زدایی و مو زدایی از پوستهای حیوانی کاربرد دارد. در مرحله ای که پوستها نیاز به حذف چربیهای اضافی دارند، مانند پوست گوسفند که چربی فراوانی دارد، سود پرک به کار برده میشود تا چربیها را حل کند.
نفت و گاز و پتروشیمی:
کاربرد سود پرک در فرآورده های نفتی برای تنظیم PH و خنثی سازی است. درنتیجه اسیدیته نفت را کاهش میدهد. افزودن سود سوزآور به خنثی کردن ناخالصی های اسیدی مانند سولفید هیدروژن و اجزای اسیدی در نفت خام کمک میکند. ضمن اینکه باعث افزایش کارآمد پالایش و به حداقل رساندن اثرات خورندگی این ماده میشود.
باطری سازی:
این ماده به دلیل خاصیت قلیایی قوی، به عنوان یکی از بهترین انتخابها برای خنثی سازی اسید باطری شناخته میشود. بنابراین سدیم هیدروکسید با اسید واکنش داده و باعث خنثی شدن آن میشود.
سود پرک در صنایع غذایی:
کاربرد سود پرک در تولید مواد غذایی و آبمیوه بسیار زیاد می باشد. نه تنها در روند تولید، بلکه در تمیز کردن دستگاه ها و تجهیزات نیز از آن استفاده میشود. با توجه به اینکه هیدروکسید سدیم خاصیت قلیایی داشته و چربی گیر قدرتمندی محسوب میشود، به همین دلیل در بخش های مختلفی از صنایع غذایی می توان از آنها استفاده نمود.
پاکسازی:
در موارد بالا به اینکه سود پرک چیست اشاره نمودیم. اما یکی از مهم ترین کاربرد های آن پاکسازی است. برای پاکسازی لولهها با کاستیک سودا، ابتدا باید توجه داشت که کاستیک سودا یک ماده شیمیایی قوی است. محلول کاستیک سودا یکی از شویندههای قوی و مؤثر است. این محلول به دلیل خاصیت قلیایی قوی که دارد، برای پاکسازی و تمیز کردن لولهها و سیستمهای لولهکشی استفاده میشود. این محلول معمولاً با مخلوط کردن کاستیک سودا (سدیم هیدروکسید) با آب تهیه میشود.
خرید سود پرک :
سود پرک با نام شیمیایی سدیم هیدروکسید و نام های صنعتی سود سوز آور یا کاستیک سودا، یک باز بسیار قوی است. بنابراین این ماده به دلیل خواص شیمیایی در بسیاری از صنایع از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، غذایی و …. کاربرد دارد.
برای دریافت مشاوره و خرید سود پرک با رقابتی ترین قیمت همین حالا با مشاوران شرکت سیپان تماس بگیرید.